Pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine BAJK DOKTOR

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Bajk doktor so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Naprošamo vas, da pred spletnim nakupom preberete splošne pogoje poslovanja. Z uporabo Bajk doktor spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani www.bajkdoktor.com se z navedenimi pogoji strinjate, v nasprotnem primeru vas naprošamo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Osnovni podatki ponudnika
Servis in trgovina Bajk doktor Tomaž Ferlin s.p., Žadovinek 23, 8273 Leskovec pri Krškem
Davčna številka:SI 30041899
TRR: SI 56 6100 0000 6765 709
Telefon: 040 616 251
E-pošta: info@bajkdoktor.com

 

PE: Trgovina Bajk doktor

ulica 11 novembra 41

8273 Leskovec

Komercialni pogoji

Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in objave v spletni trgovini. Če se cena spremeni, je dolžan ponudnik Bajk doktor kupca obvestiti preko elektronske pošte. Za nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. Izdelke vam dostavi prevoznik preko navadne paketne dostave.

Izvedba ali zavrnitev naročila

Bajk doktor bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričel v najkrajšem možnem času. O začetku izvedbe vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov. Naročila, ki niso oddana skladno s temi pogoji ali pa so bili pri uveljavitvi komercialnih pogojev pri oddaji naročila uporabljeni načini, ki jih lahko označimo kot nedovoljeno uporabo elektronske izmenjave podatkov, bodo stornirana. Bajk doktor lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Potek nakupa v spletni trgovini

Nakup v spletni trgovini opravite po korakih, skozi katere vas vodi spletna trgovina.

Izbirate lahko med:

  • Gotovinsko plačilo ob dostavi

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ki ga dostavi prevoznik. Plačati morate celoten znesek nakupa ter strošek pošiljanja, ob tem pa morate plačati prevozniku Pošte Slovenije tudi provizijo. Provizijo, ki jo plačate prevozniku Pošte Slovenije se lahko izognete le s plačilom s predračunom.

  • Plačilo po predračunu.

V primeru izbire plačila po predračunu, boste vsa nadaljna navodila prejeli po oddanem naročilu.

Napačno poslano blago

V primeru, da prejmete napačno blago ali blago z napačno izvedbo, kot ste ga naročili, nas o tem obvestite z elektronsko pošto. V takšnem primeru boste poslali blago nazaj k nam, na naše stroške. Denar vam bomo vrnili z vsemi stroški, ki ste jih s tem imeli. To se lahko zgodi predvsem v primeru, ko nam dobavitelj kljub potrditvi o dobavi, pošlje ne takšnega, ampak enak – podoben izdelek z drugo specifikacijo.

Dobava blaga iz tujine

V primeru, da kakšnega blaga zaradi malega slovenskega trga ne moremo dobiti, poiskusimo to dobiti iz tujine. V takšnem primeru vas bomo obvestili o tem na vašo elektronsko pošto. Obvestili vas  bomo v kakšnem času vam ta izdelek lahko dobavimo in vas hkrati vprašali, če želite počakati novi daljši dobavni rok. Novi dobavni rok je lahko tudi daljši od obljubljenega. V primeru naročila v tujini je lahko cena drugačna kot v naši spletni trgovini, o čemer vas bomo vedno obvestili na vašo elektronsko pošto. Na podlagi dogovora bomo postopek nakupa uredili tako, kot želite.

Naročili ste blago in ga niste prejeli v obljubljenem roku

V takšnem primeru vas prosimo, da nam pišete na našo elektronsko pošto. Takšen primer je izjema in nastane zaradi morebitne naše napake v vodenju spletne trgovine.

Zamenjava blaga v primeru, da ste naročili napačno blago

V takšnem primeru so stroški pošiljanja k vam in nazaj k nam, na vaši strani.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi, je dobava blaga do 10 delovnih dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali s telefonskim klicem.

Za dobavljivost izdelkov so odgovorni proizvajalec ali distributer – uvoznik.

Pravica od odstopa nakupa in vračila blaga

Kupcu pripada pravica, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu, vrne kupljeno blago brez kakršne koli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti (Bajk doktor, Žadovinek 23, 8273 Leskovec pri Krškem) ali preko elektronskega sporočila, blago pa vrniti v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu (fizično na sedež podjetja ali po pošti). Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. Stroške vračila krije pošiljatelj sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku prevoznika.

Reklamacije v garancijskem roku

Za vse artikle velja garancija po pogojih proizvajalca in sicer najmanj 12 mesecev. Potrošni material (verige, zavorne obloge…) nima garancije. Proizvajalec jamči, da bo izdelek brezhibno služil svojemu namenu, če se boste ravnali po danih navodilih. Garancijo uveljavljate neposredno pri uvozniku oz. na pooblaščenem servisu. Proizvajalec jamči, da bo na svoje stroške odpravil pomanjkljivosti oziroma napake na izdelku. Če reklamacijo uveljavljate v trgovini v Žadovinku 23, 8273 Leskovec pri Krškem, ga morate obvezno dostaviti v originalni embalaži skupaj z garancijskim listom in računom. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije. Garancijski rok začne teči z dnem nakupa izdelka.

Garancija ne velja, če se ugotovi da je kupec z izdelkom ravnal nepravilno ali malomarno, če je okvara posledica višje sile (strela) ali mehanske poškodbe s strani kupca. Garancija ne velja, če kupec ne predloži pravilno izpolnjenega garancijskega lista oziroma računa za izdelke, za katere se ne izdaja specifičnega garancijskega lista.

Poškodbe pri transportu

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke, je kupec dolžan za celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) skupaj s prevoznim osebjem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške prevoznika vrnjena. Po prejemu poškodovane pošiljke bo prevoznik obvestil prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

Evidence

Evidence strank hrani podjetje Bajk doktor in jih ne posreduje tretjim osebam. Bajk doktor jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno. Stranke se lahko kadarkoli odjavijo iz liste za obveščanje.

Napake pri vnosu podatkov pri izdelkih

Ker imamo na naši strani veliko izdelkov, lahko prihaja pri vnosu podatkov tudi do naših nezaželjenih napak. Zaradi tega imamo pri nekaterih izdelkih takoj naveden tudi link iz originalne proizvajalčeve strani, kjer lahko preverite točnost podatkov. Pridržujemo si pravico, da artikla ne prodamo če ugotovimo, da so podatki na naši spletni strani zaradi napake pri vnosu na spletno stran. Takšnih primerov praktično skoraj ni nič, ker pa se nam lahko nehote pojavijo, vas tukaj vseeno opozarjamo, da tudi sami preverite točnost podatkov na proizvajalčevih straneh. Ob morebitnih takšnih napakah vas prosimo za vaše razumevanje.
 
Stroški pošiljanja blaga

S 1.2.2014 smo poenotili stroške pošiljanja. Stroške pošiljanja po novem prištevamo k kupnini in so razvidni iz računa oz. ponudbe. Pošiljke pošiljamo s GLS.

Slovenija:
Vrednost naročila do 100,00 €, poštnina: 4,00 €
Vrednost naročila od nad 100,01 €: poštnina brezplačna

EU:
Vrednost naročila do 100 €, poštnina: 13,00 €
Vrednost naročila od nad 100,01 €, poštnina: 10,00 €
Vrednost naročila od nad 200,01€, poštnina: 5,00 €
Vrednost naročila od nad 300,01€, poštnina: brezplačna
(dostavo na otoke se zaračuna dodatno 5,00 €)
(dostavo kolesa se zaračuna dodatno 25,00 €)